četvrtak, 23. ožujka 2017.

SRBIJA : RODJENA BEBA TEŠKA 6 KILA


U Gornjem Milanocu na svet je stigao dečak težak 5.900 grama i dugačak 64 centimatara!
U poslednjih nedelju dana ovo je druga krupnija beba koja se rodila u ovom porodilištu

Majka se porodila carskim rezom, ona i beba su dobro.

Majka Marija (36) i beba su dobro, odmaraju se od carskog reza, koji je protekao u najboljem redu. Operaciju je, kako „Alo!” saznaje, obavio ginekolog akušer dr Milorad Nikolić, a asistirali su mu dr Branko Petković i dr Luka Pavlović.

Dr Dragiša Perišić, načelnik ginekologije u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, kaže za „Alo!” da je Marijina trudnoća protekla uredno, a urađen je carski rez, jer se na taj način porađala i sa prvim detetom.

– I prva beba je, takođe, bila krupna i imala je oko četiri kilograma. Sve je proteklo u najboljem redu – navodi dr Perišić. Dr Nikolić je opisao da je sve prošlo kako treba, kao i da su i majka i beba dobro.

– U poslednjih nedelju dana ovo je druga krupnija beba koja se rodila u našem porodilištu. Ne dešava se često da se kod nas rađaju ovako krupne bebe, ali pamtim da je pre više godina jedna porodilja donela na svet, prirodnim putem, dečaka teškog šest kilograma. Kada se pregledom utvrdi da je beba teža od pet kilograma, uglavnom se radi carski rez – naveo je taj lekar i dodao da je ovo jedna od boljih godina za to porodilište, jer je rođeno 300 beba.

izvor.alo.rs


EmoticonEmoticon