srijeda, 22. ožujka 2017.

SLEDEĆIH 6 BILJAKA ĆE DONETI POZITIVNU ENERGIJU U VAŠ DOM

Prema drevnim učenjima Feng Šuija neke domaće biljke poseduju neverovatnu osobinu generisanja pozitivne energije.Filozofija Feng Šui glasi da su biljke sposobne da  dramatično promene život čoveka.

One poseduju svojstvo da ljudima obezbede pozitivnu energiju, a takođe, mogu pozitivno uticati na neke životne aspekte: poboljšati finansijsku situaciju, privući sreću, isceljavati od različitih bolesti, a takođe, i miriti one koji su u svađi.

Danas delimo sa vama dragocene savete koji će pomoći pri izboru „zelenih prijatelja“.
Korisne domaće biljke: 
Lavanda 
Lavanda – jedan od drevnih simbola čistoće i ljubavi. Uz to je i najbolji lek za sve one koji pate od nesanice, lošeg raspoloženja ili depresije. Izvanredno smiruje i pomaže da se zaspi.

Materije, koje ona sadrži, deluju na centralni nervni sistem, zahvaljujući čemu, lavanda pomaže kod svih stanja uznemirenosti, histerije, glavobolje i migrena. Jednostavno, stavite saksiju sa ovom biljkom u vašu spavaću sobu.


Krasula
Veruje se da prisustvo krasule (biljke novca) u prostoriji, pozitivno utiče na posao, i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato je odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se, čak, prenosi sa kolena na koleno.

Prema Feng Šui filozofiji, biljku treba postaviti sa desne strane ulaznih vrata kuće u severnom ili severozapadnom delu. Biljka poseduje eterična ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čoveka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti.


Aloja
Lekovita svojstva ove biljke mnogima su poznata, jer se aloja često koristi u medicini i kozmetologiji. Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje. U Rusiji je poznata kao „eliksir mladosti“ ,dok su je stari Egipćani nazivali „biljkom besmrtnosti“.

Učenje Feng Šui preporučuje raspodeliti saksije sa ovom biljkom u sobama gde se nalaze bolesni ljudi. Smatra se da aloja doprinosi njhovom bržem oporavku.


Nana
Ona spada u najlekovitije, a ujedno i najaromatičnije biljke. Nana poseduje osvežavajući efekat na ceo organizam: pomaže oslobađanju od  umora, a takođe, poboljšava pamćenje. Kineze veruju da saksija sa nanom treba da se nalazi u svakom domu, jer ona utiče na privlačenje pozitivne energije.


Jasmin
Mirisni žbun zelenih listova i blistavo belih cvetova, već hiljadama godina pleni i zaokuplja maštu ljudi, od dalekog Orijenta do Mediterana. Ako je ruža kraljica cveća, jasmin je kralj. Vlasnici ove biljke vremenom postaju veoma komunikativni i raduju se životu.

Za privlačenje sreće, i povećanja nivoa pozitivne energije preporučuje se postaviti jasmin u južnom delu prostorije.


Spatifilum
Veruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom. Od davnina su žene  počele da primećuju da je postojanje spatifiluma u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima.

Prema verovanju, sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i sa pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane vešću o dugoočekivanom radosnom događaju. Uprkos činjenici, da mnogi ne veruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može uticati na privatni život svoje vlasnice


EmoticonEmoticon