utorak, 7. ožujka 2017.

SEMIFREDDO SA LJESNJACIMA I GRILJAZOM


Sastojci

    4 zumanjka
    8 kasika secera
    150 gr cokolade sa ljesnjacima
    1 velika kasika nutelle
    400ml vrhnja za slag
    Griljaz:
    4-5 kasika secera
    100gr grubo mljevenih pecenih ljesnjaka



Priprema

    1.

    Griljaz:

    Secer otopiti u tavi na laganoj vatri pa dodati grubo mljevene ljesnjake i sve lagano izmjesati da se poveze.Staviti na papir za pecenje i ostaviti da se ohladi.Samljeti jos jednom grubo .
    2.

    Zumanjke i secer staviti u posudu a u jednu serpu staviti vode i ugrijati na vatri pa jaja miksati na pari oko 5 min dok pobjele i zgusne se.Cokoladu otopiti u mikrovalnoj pa dodati u zumanjke i kasiku punu nutelle. Sve povezati i ostaviti da se prohladi.Vrhnje izmiksati u cvrst slag(ne precvrsto) pa dodati 2-3 kasike u smjesu i miksati na najmanjoj brzini da se poveze, zatim ostatak slaga dodavati i sve rucno izjednaciti.
    3.

    Duguljasti kalup(11x26) obloziti providnom folijom pa izliti pola smjese posuti griljaz pa ostatak smjese staviti.Sve prekriti folijom i ostaviti u zamrzivac.



EmoticonEmoticon