srijeda, 4. siječnja 2017.

BIJELE PIHTIJE KAO HLADNO PREDJELO

Ovo hladno predjelo osim što lijepo i veselo izgleda stvarno će obradovati i razveseliti vaša nepce, svim ljubiteljima Ruske i Francuske salate kažem ovo je to ali u "čvrstom stanju" :-))))

Sastojci

    1/2 l jogurta
    60 gr želatina
    200 gr majoneza
    1-2 kom kuhana jajeta
    100 gr šunke
    2 kom kuhane mrkve
    2-4 kom kiselih krastavaca
    malo svježeg peršuna
    soli



Priprema

    1.
    Grijati jogurt i želatin dok se želatin sav ne rastopi ( nemojte dozvoliti da provri).
    2.
    U toplu masu dodati majonez i malo soli dobro umutiti mikserom.
    3.
    Dodati sitno sjeckane: jaja, mrkvu, šunku i krastavce.
    4.
    Modlu nakvasiti hladnom vodom posuti sitno sjeckanim peršunom i izliti masu.
    5.
    Ostaviti u frižider da se stegne pa sutra servirati po želji.

Posluživanje

Ja nisam stavljala peršun. Umjesto želatina stavljala sam agar-agar (želatin biljnog porjekla, čini mi se da se pravi od morskih algi) kojeg možete sigurno naći u boljim makrobiotičkim radnjama.


EmoticonEmoticon