petak, 16. lipnja 2017.

PRIRODNI LIJEK PROTIV GLJIVICA NA NOKTIMA


Gljivice na noktima češće se javljaju kod muškaraca nego kod žena, i to osobito kod onih muškaraca u čijoj se obitelji generacijama javlja ova infekcija. Čimbenici koji povećavaju rizik od nastajanja gljivica na noktima su: prekomjerno znojenje, rad u vlažnom okruženju, korištenje čarapa i obuće koji otežavaju disanje nogu i ne upijaju znoj, hodanje bez obuće na vlažnim mjestima kao što su bazeni, teretana i javna kupatila, atletsko stopalo , ozljede na noktima, dijabetes, psorijaza, problemi s cirkulacijom i oslabljen imunološki sustav.

Prirodni lijekovi protiv gljivica na noktima

Jako je važno da u liječenju gljivica na noktima budete ustrajni, jer se rezultati mogu uočiti tek nakon dva mjeseca liječenja.

Jabučni ocat

Vrlo koristan kućni lijek za borbu s gljivicama na noktima je jabučni ocat. Potopite noge u lavor s 1l vruće vode i pola šalice jabučnog octa. Također, jabučni ocat možete pamučnim jastučićem izravno nanositi na inficirani nokat 3 puta na dan dok ga ne zaliječite.


Češnjak
Češnjak je moćan prirodni antibiotik koji se koristi za uklanjanje gljivica na noktima. 5 češnja češnjaka stavite u šalicu vode da proključaju.

Vodu sipajte u lavor i ostavite da odstoji dok se voda ohladi kako biste mogli u tu vodu uroniti noge. Čiste noge držite 15min u vodi od češnjaka. Proces ponavljajte tijekom 4 tjedna ili dok ne primijetite poboljšanje.

U bočicu s prozirnim lakom za nokte dodajte 1 češanj usitnjenog češnjaka, 0,5 kapljica limuna i 5 kapljica povidon joda. Ostavite da odstoji 2 tjedna. Nakon tog razdoblja dobro promućkajte i 15 dana zaredom nanosite po jedan sloj na nokte. 16-tog dana acetonom skinite taj lak. 17-tog dana ponovite postupak dok gljivice ne nestanu. Možete, također, da izgnječiti češnjak i nanijti ga izravno na nokte te ostaviti da odstoji na noktima 30 min. Stopala moraju biti čista prije nego što primijenite ove metode liječenja.

Sol
Operite noge i nemojte ih brisati ručnikom, već na mokre nokte nanesite sol i obujte čarape ili nazuvke. Ovaj proces ponavljajte 2 puta dnevno.


Ulje čajevca
Najučinkovitiji prirodni lijek za uklanjanje gljivica na noktima je eterično ulje čajevca. Izravno na nokat nanesite ovo ulje, 2 do 3 puta na dan dok ne dobijete željene rezultate.
Prije nego što upotrijebite ovaj lijek, trebalo bi učiniti alergijski test, jer može biti da su neke osobe alergične na ulje čajevca. Muškarci u razvoju ne bi smjeli koristiti ovo ulje.

Bijeli ocat
U lavor ulijte 1l tople vode i pola šalice bijelog octa i držite noge u toj vodi 15min. Ponavljajte proces 2 puta dnevno dok ne dobijete željeni rezultat.
Izvor: zdravlje.blogspot.com


EmoticonEmoticon