srijeda, 14. lipnja 2017.

NJEŽNE I SOČNE JAGODA KOCKE

Sastojci

    BISKVIT:
    3 jaja
    150 g šećera
    1 vanilin šećer Dolcela
    1 dcl ulja
    4 žlice mlijeka
    3 žlice gorrkog kakaa
    150 g oštrog brašna
    1/2 žličice Praška za pecivo Dolcela
    1 žlica džema od jagoda
    PRELJEV: 2 dcl mlijeka
    ČOKO KREMA:
    5 dcl mlijeka
    3 žlice šećera
    1 Puding čokolada Dolcela
    100 g čokolade za kuhanje
    1 jaje
    4 dcl vrhnja za šlag
    2 kremfixa
    100 g čokoladnih napolitanki
    JAGODA KREMA:
    5 dcl vrhnja za šlag
    1 voćni jogurt jagoda
    1 kremfix
    200 g čokolade za kuhanje
    1 dcl vrhnja za šlag
    350 g jagoda (očišćenih)



Priprema

    1.

    BISKVIT: pjenasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje, mlijeko, džem i kakao pomiješan s brašnom i praškom za pecivo.

    Dobro izmiksati i staviti u lim obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

    Topli biskvit preliti s 2 dcl mlijeka i ohladiti.

    

    ČOKO KREMA: 4 dcl mlijeka i šećer zakuhati a u preostalom mlijeku umutiti jaje, pa dodati puding. Kada mlijeko prokuha umiješati puding i skuhati gustu kremu. Kremu maknuti s vatre te umiješati čokoladu i usitnjene napolitanke, kremu potpuno ohladiti.

    U dubokoj posudi izmiksati 4 dcl vrhnja za šlag s kremfiksom te miksajući sjediniti sa ohlađenom čokoladnom kremom.

    

    Jagodama odrezati dno te ih posložiti po bisvitu, po njima rasporediti čokoladnu kremu.

    

    JAGODASTA KREMA: Vrhnje za šlag izmiksati sa kremfiksom i voćnim jogurtom, miksati dok ne dobijemo čvrstu kremu te ju nanijeti preko čokoladne kreme.

    

    GLAZURA: Na pari otopiti čokoladu i vrhnje za šlag te preliti preko jagodaste kreme.

Posluživanje

Kilač dobro rashladiti i poslužiti.


EmoticonEmoticon