subota, 10. lipnja 2017.

PRAVI DOMAĆI SLADOLED OD VANILIJE I ČOKOLADE,BEZ GRUDVICA I BOLJI OD BILO KOJEG KUPOVNOG


Sastojci

    Vanilija
    5 bjelanjaka
    10 žlica kristal šećera
    5 žumanjaka
    5 dl slatkog vrhnja
    1 vanilin šećer

    Za čokoladu dodati
    2 rebra otopljene čokolade
    2 rebra nasjeckane čokolade



Priprema

    1.
    Istuči bjelanjke u čvrsti snijeg dodavajući žlicu po žlicu šećera. U snijeg dodavati jedan po jedan žutanjak i miksati dalje dok ne potrošimo sve žutanjke.
    2.
    U drugoj zdjeli umutiti slatko vrhnje sa vanilin šecerom (bez kremfixa i slicnih ucvršcivaca)ali paziti da ne bude previše izrađen, neka bude čvrst ali kremasto čvrst, dalje nemojte miksati. Zatim šlag dodati u smjesu od jaja i dobro izmiješati.
    3.
    Staviti u plasticnu posudu i u zamrzivac.
    4.
    Ja sam u pola smjese dodala otopljene i nasjeckane čokolade, a ponekad napravim u tri okusa: vanilija, čokolada i u treći dio dodam ekstrat jagode.
    5.
    Recept za cappuccino sladoled
    6.
    Od ove količine dođe cca 2 l sladoleda.



EmoticonEmoticon