ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

Kako da BRZO UKLONITE SITNE BRADAVICE SA KOŽE uz pomoć samo jedne namirnice!


Fibromi su dobroćudne izrasline na koži koje su prema definiciji zapravo benigni tumori vezivnog tkiva. Na koži izgledaju kao maleni mekani čvorići, papulice na peteljci iznad nivoa kože – veličine od nekoliko milimetara pa do centimetra u promjeru.

Obično su boje kože, ali mogu biti i svijetlo pigmentirani. Promjene nisu zloćudne, ali ih je tokom života sve više, radi čega se vide i predstavljaju estetski problem.
Najčešće nastaju u srednjoj životnoj dobi i na mjestima gdje se koža tare pa su stoga najčešće na vratu, pazusima, preponama, ispod dojki, po trbuhu, kapcima, ali se mogu pojedinačno javiti i drugdje na koži. Zapravo, skoro svaki čovjek ima barem jedan fibrom na koži tako da ova pojava nije rijetka.
Oni mogu predstavljati problem jer nastaju na mjestima gdje se koža tare pa ih se povrijedi – radi čega se mogu upaliti, narasti, krvariti i sl.

Njihov broj i veličina se povećava s godinama. Nije poznat uzrok njihovog nastanka, no naslijeđe i debljina su bitni faktori u njihovom razvoju. Njihov broj varira prosječno od nekoliko pa do nekoliko stotina.
Dobra stvar je da ih možete ukloniti i u vašem domu bez odlaska doktoru. Potreban vam je samo jedan sastojak, a to je jabučni ocat. To je sve što vam je potrebno da ih uklonite bez krvarenja i bez ikakvih ožiljaka.
Smatra se da je jabučni ocat jedan od najefikasnijih kućnih lijekova. Može se koristiti za liječenje različitih zdravstvenih stanja, a uklanjanje fibroma je jedan od njih, zahvaljujući svojoj kiselosti.
Zapamtite, nikada ne smijete koristiti jabučni ocat za uklanjanje fibroma oko kapaka, jer može iritirati vaše oči!
Ova metoda djeluje kod većine ljudi. Evo kako…
Pažljivo operite područje oko fibroma koristeći vodu i blagi sapun.
Fibrom prvi put možete namakati u vodi 15 minuta (odnosno može se na njemu držati vata natopljena vodom) ili se pak fibrom malo protrlja s nečim (npr. novom četkicom za zube i sl.).
Posušite.
Natopite komadić vate jabučnim octom i iscijedite višak.
Položite pamuk direktno na fibrom te ga osigurajte flasterom ili zavojem, da budete sigurni da će ostati na mjestu.
Ostavite ga 15 minuta. Isperite vodom.
Ponovite postupak 3 puta na dan, nekoliko dana do sedam dana ili više ako je potrebno (ne treba više namakati tj. trljati fibrom prije octa).

Fibrom bi prvo trebao dosta potamniti, zatim bi trebala nastati krastica, osušiti se i na kraju sve otpasti.
Ovisno o veličini fibroma tj. koliko je on duboko u koži, obično nastaje malo oštećenje (ožiljak) i on se maže nevenovom masti ili aloe vera gelom.
Ako fibrom nije duboko u koži, ožiljak ne bi trebao nastati – ako se sve ovo uradi pažljivo.


EmoticonEmoticon