petak, 23. lipnja 2017.

RIJEŠITE SE MRLJA, PJEGA I HIPERPIGMENTACIJE SA VAŠE KOŽE OVIM JEDNOSTAVNIM I EFIKASNIM SREDSTVOM KOJE ĆETE PRIPREMITI OD SASTOJAKA KOJE VEĆINOM IMATE U KUĆI! ZAISTA DJELUJE A 100 % JE PRIRODNO!!!


Spoljni uzroci mogu biti oni koji dolaze iz okoline, kao što je izloženost sunčevim zracima, ili zbog hemijskih spojeva (betaksolol, minociklin, estrogen, progesteron i sl.). Unutaršnji uzroci se odnose na nasleđe – osobe tamnije kože imaju veću sklonost razvijanja ovog poremećaja, piše “Kucnilekar“.

Pegice, staračke mrlje i mrlje od sunca su uzrokovane štetnim ultraljubičastim zracima sunca koje oštećuju melanin i rezultiraju privremenom ili trajnom diskoloracijom.
Često ovakve mrlje možete primetiti na licu i rukama, međutim, mogu se javiti na bilo kom djelu kože koji je bio izložen suncu.

Ožiljci od traume ili operacije mogu takođe uzrokovati promjenu boje kože, a čak i kada problem nestane, tamna mjesta ostaju.

Melazma je hiperpigmentacija kože koja se javlja za vrijeme trudnoće, iako ponekad može zahvatiti i muškarce. Obično se o njoj govori kao o masci trudnica jer smeđe mrlje pokrivaju lice – uglavnom nos i obraze. Ovaj poremećaj obično prođe sam od sebe nakon trudnoće i ne izaziva veće probleme.

Prirodni lijek protiv hiperpigmentacije, mrlja, pjega – recept

Uzmite 1 kašičicu kurkume u prahu (turmerik). Dodajte 1 kašičicu soka od limuna. Pomješajte dobro i nanesite na zahvaćena područja.
Ostavite 15 minuta da se osuši i potom isperite hladnom vodom. Ne izlažite kožu suncu odmah nakon toga! Primjena prije tuširanja je preporučljiva. Ponavljajte jednom ili dva puta svaki dan do vidljivog poboljšanja.

Ovaj jednostavni lijek zaista djeluje, a temelji na načelima Ayurvede, drevne indijske znanosti ozdravljenja.

Limun izbjeljuje i podstiče ljušćenje kože, a kurkuma, uz to što odlično posvjetljuje kožu (a Indijci to dobro znaju), djeluje protivupalno i čini kožu sjajnom.


EmoticonEmoticon