Recent Posts

MARINIRANA PILEĆA KRILCA U UMAKU NA GRČKI NAČIN

Sastojci

    oko 1 kg pilećh krilaca
    za marinadu
    1/2 šolje maslinovog ulja
    1/2 šolje limunovog soka
    2 čena protisnutog belog luka
    1 kašičica suvog origana
    1 kašičica morske soli
    1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
    za umak
    4 dl grčkog jogurta
    100 g izmrvljenog feta sira
    1 kašika limunovog soka
    1 čen protisnutog belog luka
    1/4 kašičice suve mente
    morska so po ukusu


Priprema

    1.

    Pileća krilca oprati, preseći i posušiti.
    2.

    Pripremiti marinadu od predviđenih sastojaka i preliti piletinu.

    Ostaviti par sati na hladnom.
    3.

    Rernu zagrejati na 180°C.

    Krilca izvaditi iz marinade, rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 45 minuta.

    Pred kraj uključiti gril da lepo porumene.
    4.

    Pripremiti umak.

Posluživanje

Reš pileća krilca poslužiti sa umakom, uz Grčku salatu sa avokadom.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »