srijeda, 14. lipnja 2017.

MARINIRANA PILEĆA KRILCA U UMAKU NA GRČKI NAČIN

Sastojci

    oko 1 kg pilećh krilaca
    za marinadu
    1/2 šolje maslinovog ulja
    1/2 šolje limunovog soka
    2 čena protisnutog belog luka
    1 kašičica suvog origana
    1 kašičica morske soli
    1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
    za umak
    4 dl grčkog jogurta
    100 g izmrvljenog feta sira
    1 kašika limunovog soka
    1 čen protisnutog belog luka
    1/4 kašičice suve mente
    morska so po ukusu


Priprema

    1.

    Pileća krilca oprati, preseći i posušiti.
    2.

    Pripremiti marinadu od predviđenih sastojaka i preliti piletinu.

    Ostaviti par sati na hladnom.
    3.

    Rernu zagrejati na 180°C.

    Krilca izvaditi iz marinade, rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 45 minuta.

    Pred kraj uključiti gril da lepo porumene.
    4.

    Pripremiti umak.

Posluživanje

Reš pileća krilca poslužiti sa umakom, uz Grčku salatu sa avokadom.


EmoticonEmoticon