ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

OVA PITA JE ODUŠEVILA SVE MOJE GOSTE...PREPORUČUJEM JE UZ DORUČAK SA ČAŠOM MLIJEKA


Potrebno:
1 pakiranje gotivih kora za savijače (poželjno je imati ih najmanje 9 ili 12 kom)
4 jaja
2 čaše šećera
2 čaše grisa
2 čaše ulja
3 jogurta
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
25 dag bijelog kravljeg sira, 4 jabuke ili tegla kompota od višanja

Priprema:
Miksati jaja sa šećerom i vanilijom, dodavati postepeno ulje, gris pomiješan s praškom za pecivo i jogurte.
U veći lim za pečenje slagati koru za korom i svaku premazivati pripremljenim umakom (cca. oko 6-7 žlica umaka po kori). Ponoviti postupak sa 3 kore. Treću koru također premazati umakom i posipati nadjevom po želji (kravlji sir, ribane jabuke ili višnje iz kompota). Oprezno zarolati u deblju roladu (dovoljno je onako presavinuti tri puta – vidi sliku). U limu se slaže iz razloga jer je umak kojim se ‘puni’ rolada dosta tekući pa se zna dogoditi da curi na sve strane i onda to izgleda poprilično neuredno na stolu. Veliki lim je baš prave veličine kora pa ništa ne curi, a ako se to i dogodi lakše je sanirati nered
Od predviđene količine kora dobit ćete tri rolade koje treba složiti jednu uz drugu u namašćeni lim za pečenje. Ostatkom umaka preliti rolade i peći u pećnici na 180℃ oko 30 min dok kolač ne dobije lijepu rumenu boju. (Ako imate više od 9 kora onda kore jednostavno poduplajte, ništa se neće dogoditi. Bitno je da dobijete 3 rolade, pa sami preračunajte koliko kora će ići po roladi. Pazite jedino da ne potrošite sav umak na premazivanje jer vam mora ostati bar 2 dl za premaz savijača prije pečenja
Rezati na komade i uživati u svakom zalogaju. Ovo je možda jedan od rijetkih kolača koji je urnebesno ukusan dok se jede topli, mada mu okus ne gubi na kakvoći hlađenjem.


EmoticonEmoticon