utorak, 24. svibnja 2016.

ŠLAG TORTA SA ČOKOLADNIM NAPOLITANKAMA



 Potrebno je
    1,3 l mlijeka
    300 gr kristal secera

    5 kesica instant zelatina
    500 gr slaga
    300 gr cokoladnih napolitanki + za podlogu
    250 gr ociscenih visanja
    50gr rendane cokolade

Priprema
    1.
    U mlijeko sipajte secer , prokuvajte i ostavite da se hladi. U ohladjeno mlijeko dodajte zelatin i sav slag pa mutite mikserom 10 do 15 minuta ( treba da bude kao lijepo umucen sne ).
    2.
    Dobijenu smjesu podjelite na dva jednaka dijela.
U jedan dio umjesajte lomljene napolitanke a u drugi visnje .
    3.
    U pleh oblozen masnim papirom narendajte cokoladu po dnu, sipajte smjesu sa visnjama i preko nje smijesu sa keksom vidi sliku . Na to poredjajte napolitanke ili jos jednostavnije prekrijte je oblandom , zatim sve pokrijte alu-folijom i stavite u zamrzivac da se dobro stegne.
    4.

    Prije sluzenja tortu izvadite i prevrnite na tacnu 🙂

Posluživanje

Sluzite rashladjeno ……..


EmoticonEmoticon