ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

ZELJANICA

Pita,pita, pita,pita zeljanica.Ovu pitu bih mogla uvjek da jedem.Ljeti je najbolja sa salatom od domaceg paradajza.Njam,njam

SASTOJCI
500 gr sira
300 gr spinata
2 jaja
malo soli

2-3 supene kasike griza
3-4 kasike kajmaka
malo tecnog slaga
i opet 3-4 kasike kajmaka
malootopljenog putera

PRIPREMA
1.
Jufke mozete kupiti a mozete i sami napraviti.
2.
Fil
3.
Sir, jaja ,3-4 kasike kajmaka, spinat i so sve izmjesati.Dodati griz.Opet promjesati.Filovati jufke i rolati.Poslagati u tepsiju.Peci oko 40 min.Kad je gotovo preliti sa otopljenim puterom a slag i kajmak umutiti zajedno i preliti preko pite.Ostavi da malo otpusti.

4.
Spinat mozete koristiti svjezi,ali ga uvjek prvo prokuhajte.Ako koristite zamrznut onda ga samo odmrznite i iscjedite dobro.Ja uvjek koristim griz jer griz pokupi svu vodu od spinata.
Posluživanje
Spinat mozete koristiti friski ali ga morate prokuhati prvo i normalno procjediti.Ako kupite zamrznut onda ga samo odmrznite i isjedite od vode. Ja uvjek koristim griz jer griz pokupi svu vodu od spinata.

http://www.coolinarika.com/


EmoticonEmoticon