subota, 30. siječnja 2016.

BAKLAVA SA GRIZOM-Mjere su izražene u čašama radi lakše pripreme

Na nagovor dveju prijateljica stavila sam recept, ko voli nek izvoli, odlicna je
Baklava sa grizom

Sastojci
500g tankih kora
mera casa od 2dl
6 jaja
1,5 casa secera
1,5 casa ulja
1,5 casa jogurta
1,5 casa griza
1 prasak za pecivo, 2 vanil secera
sirup
1200ml vode
700g secera

Priprema
1.
1    Skuvati sirup, i ohladiti.
2.
2     Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke.
3.
3     U nauljen pleh slagati kore, i svaku premazati filom, imam malu kutlacicu, i otprilike jednu ipo sipam na svaku koru.
4.
4   Kad zavrsite sa svim korama, premazite i  gornju koru, dobicete lepu rumenu  koricu.
5.
5    Seci na kocke, i peci na 170-180 stepeni dok ne porumeni.
6.
6     Pecenu baklavu postepeno zalivati sirupom.Mozete dodati i limun kao dekoraciju, pa ko voli nek sebi iscedi .
Posluživanje
Dobro ohladiti i ruckati, prijatno.
Izvor: coolinarika.com  (nenasr)


EmoticonEmoticon