subota, 30. siječnja 2016.

KOKOS BAKLAVA



Sastojci:

500 g tankih kora za baklavu
5 jaja
2 šolje šećera
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
200 g kokosovog brašna
1 prašak za pecivo

  Za preliv:
4 šolje šećera
5 šolja vode
1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve promiješati. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore, pa fil. Opet staviti 2 kore, pa fil…sve dok se sastojci ne utroše. Na kraju staviti 3 kore, sjeći baklavu na rombove, pa premazati uljem. Peći na 200 C ,oko 40 minuta.
Dok se baklava peče, pripremiti preliv. Staviti vodu i šećer da provri, pa kuhati na slaboj vatri 10tak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom, ostaviti da upije preliv, pa dobro ohladiti u frižideru.
Izvor: namirnice.ba


EmoticonEmoticon