utorak, 19. siječnja 2016.

PUNJENI ČOKO KEKSIĆI-TAKO SU PRHKI I UKUSNI, A NAJBOLJI DIO JE ONAJ UNUTRA, KAD IH ZAGRIZETE...MMMM




SASTOJCI
Tijesto za cirka 25 keksića
 170 g maslaca
 100 g šećera
 prstohvat soli

 pola žličice eesencije vanilije
 1 jaje
 225 g brašna
i još....
cca 25 malih čokoladnih jaja
šećera u prahu za posipanje



PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, pleh obložite pek papirom.
Miserom dobro izradite maslac.
Dodajte mu šećer i sol i dobro izmiksajte.
Zatim dodajte jaje i esenciju vanilije, miksajte i malo po malo dodavajte brašno.

Kad dobijete kompaktnu smjesu, tijesto je spremno.

Od smjese pravite kuglice malo veće od oraha, dlanovima ih oblikujte, u sredinu svake stavite čokoladno jaje, malo ga pritisnite unutra i dlanovima oblikujte kuglicu.

Stavljajte na pleh, razmaknute jedna od druge, jer će splasnuti i proširiti se. # Pecite ih cca 15 minuta, ne smiju potamniti, pa zavisi i od pećnice koliko će se peći.
Ohladite ih na pek papiru i posipajte šećerom u prahu.

Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon