subota, 4. lipnja 2016.

TORTA JAGODICA BOBICA

Kada sam probala ovu tortu kod kume, prvo sam zatrazila jos jedno parce, a onda sam odmah dobila i recept! I evo dva dana kasnije sam odmah napravila kako bi opet uzivala u ovom prelepom ukusu jagoda!
 
Sastojci:
    kora
    15 belanaca
    30 kasika secera
    12 kasika brasna
    3 kasike sirca

    Fil 1
    1 l soka od jagoda
    4 kesice pudinga od jagoda

    Fil 2
    15 zumanaca
    150 gr prah secera
    1 1/2 margarin

    Fil 3
    400 gr belog krem slaga
    1 casa kisele pavlake

    Premaz
    300 gr belog krem slaga

    Potrebno je jos oko 800 gr jagoda

Priprema

    1.

    Fil 1 – Skuvati 4 pudinga u 1l soka od jagoda i ostaviti da se ohladi!
    2.

    Fil 2 – Izmiksati 15 zumanaca sa secerom u prahu i skuvati na pari i ostaviti da se dobro ohladi. U posebnoj ciniji umutiti 1 1/2 margarin. Kada se zumanca ohlade izmiksati ih sa margarinom. Potom sjediniti fil 1 i fil 2 kako bi se dobio jedan krem.
    3.

    Fil 3 – Umutiti 400 gr belog krem slaga sa hladnim mlekom po upustvu sa kesice i lagano promesati sa casom kisele pavlake.
    4.

    Jagode ocistiti i iseci na deblje listice.
    5.

    Kora – Umutiti sneg od 5 belanaca sa 10 kasika secera i dodati 4 kasike brasna i jednu kasiku sirca i lagano promesati. Sipati smesu na pleh oblozen pek papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni, a potom iskljuciti rernu i ostaviti koru jos kratko u rerni da se kora prosusi. Ispeci takve 3 kore.
    6.

    Raspored slaganja- kora – crveni krem – jagode – fil 3 –  kora – crveni krem – jagode – fil3 – kora – crveni krem – jagode – fil3  i 300 gr krem slaga


EmoticonEmoticon