Ništa lepše nego kad vas deca u toku ručka pitaju: ''Mama, kad ćeš ovo ponovo da praviš?'' Onda je sve
jasno...
1 manja konzerva crvenog pasulja
1 manja konzerva kukuruza šećerca
1 glavica ljubičastog luka
3-4 mlada crna luka
1 crvena paprika
10-ak čeri paradajzića (ili sušeni paradajz iz tegle)
1 ljuta papričica
so, biber
par listova zelene salate
malo maslinovog ulja
malo sićeta (koristila sam aćeto)
Priprema
1.
Pasulj i kukuruz šećerac ocediti od tečnosti, pa dodati ostalo usitnjeno povrće. Posoliti po ukusu, dodati malo bibera i preliti sirćetom i uljem. Pažljivo promešati salatu.
U činiju za serviranje staviti nekoliko listova zelene salate, pa salatu rasporediti po njoj.
Ljutu papričicu (pošto je ne vole svi) stavim samo odozgo, da se vidi (i lakše zaobiđe).
Dobro ohladiti pre serviranja.
EmoticonEmoticon