subota, 25. lipnja 2016.

DOMAĆA SIRNICA KAO IZ PEKARE

 
Sastojci

     1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
    cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
    250 ml vode
    125 ml ulja
    po potrebi soli



Priprema

    1.
    U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
    2.
    Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
    3.
    Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
    4.
    Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
    5.
    Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
    6.
    Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
    7.
    Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
    8.
    Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
    9.
    One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
    10.
    Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

Posluživanje

Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.


EmoticonEmoticon