petak, 24. lipnja 2016.

MAĐARSKI ROLAT SA POVRĆEM I JAJIMA

Ako želite da iznenadite svoje goste izgledom i ukusom predjela, napravite ovaj izuzetan  mađarski rolat. 



Sastojci

    200 g smrznutog graška
    200 g  šargarepe
    200 g  krompira
    200 g  jabuka
    1 limun
    6 kašika majoneza
    7 kašika kisele pavlake
    250 ml supe od povrća
    20 g  želatina
    5 jaja
    1 crvena paprika
    1 veza peršunnovog lista
    biber
    so

Priprema
 
Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti. Kockice šargarepe, graška i krompira kuvati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti. Jabuke oguliti, izrezati na kockice i dodati sok od limuna.
Povrće i jabuke staviti u veliku zdelu. Majonez pomešati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promešati.
Supu od kuvanog povrća  pomešati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomešati sa smesom u zdeli.
Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u friižider preko noći da se ohladi i stegne.
Posluženje

Rolat servirati na pladnju i ukrasiti ga sa crvenom paprikom i peršunovim lišćem.
Izvor: http://kuhinjarecepti.com


EmoticonEmoticon