utorak, 19. srpnja 2016.

NAJUKUSNIJE KREMENADLE U FINOJ MARINADI...RECEPT KOJI VRIJEDI SVAKOG TRUDA


Potrebno je:
5 svinjskih krmenadli
so, mleveni biber
Za marinadu:
1 kašika paradajz pirea
1 kašičica senfa
2 kašike ulja

2 kašike balzamiko sirćeta
1/2 dcl jabukovog sirćeta
2 prstohvata ruzmarina
1 kašika smedjeg šećera
1/ dcl vode

Priprema:
Krmenadle odvojiti od kosti, istući tučkom za meso, posoliti i pobiberiti.
Sastojke za marinadu pomešati, krmenadle uvaljivati u marinadu sa obe strane i redjati u posudu za pečenje.
Preostalu marinadu preliti po krmenadlama i ostaviti da stane  30 minuta.
Peći na 200 stepeni 15 minuta, prevrnuti ih na drugu stranu i peći još 15 minuta.
Služiti uz pire krompir ili kao ja uz kuvanu rižu i tikvu.


EmoticonEmoticon