subota, 4. lipnja 2016.

VOĆNA TORTA S JOGURTOM - LAKA, PREUKUSNA I GENIJALNA TORTA! SAVRŠEN RECEPT!!!

 Lagani biskvit s “kapom”od jogurta i sočnog voća – da, to je upravo ono čime biste si danas mogli uljepšati dan. Poželite li krišku, dvije i van ljetne sezone, stvar će spasiti smrznute jagode ili drugo bobičasto voće.

Sastojci

    Za biskvit:
    4 jaja
    80 g šećera
    4 žlice mlijeka
    70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1 Prašak za pecivo Dolcela

    Za kremu:
    30 g želatine u prahu
    12 žlica vode
    600 ml jogurta
    1 kg jagoda (ili drugog voća)
    500 ml slatkog vrhnja za šlag
    250 g šećera u prahu


Priprema

    1.
    Jaja i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete gustu smjesu.
    2.
    Dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, lagano promiješajte i uspite u kalup za tortu (26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
    3.
    Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite stajati 10 minuta. Zagrijte (ali ne do vrenja) 200 ml jogurta i u njemu miješanjem otopite nabubrenu želatinu i dodajte ostalom jogurtu.
    4.
    Voće operite, dio posložite po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite.
    5.
    Usitnjeno voće umiješajte u jogurt.
    6.
    Vrhnje za šlag miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete šlag, a na kraju umiješajte šećer u prahu.
    7.
    Jogurt s voćem i šlag lagano izmiješajte i prelijte preko biskvita.
    8.
    Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.

Posluživanje

Tortu ukrasite voćem ili šlagom i poslužite.
Savjet

Kod pripreme ove torte možete koristiti i smrznuto voće.


EmoticonEmoticon