Lagani biskvit s “kapom”od jogurta i sočnog voća – da, to je upravo ono čime biste si danas mogli uljepšati dan. Poželite li krišku, dvije i van ljetne sezone, stvar će spasiti smrznute jagode ili drugo bobičasto voće.
Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
80 g šećera
4 žlice mlijeka
70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
Za kremu:
30 g želatine u prahu
12 žlica vode
600 ml jogurta
1 kg jagoda (ili drugog voća)
500 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g šećera u prahu
Priprema
1.
Jaja i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete gustu smjesu.
2.
Dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, lagano promiješajte i uspite u kalup za tortu (26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
3.
Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite stajati 10 minuta.
Zagrijte (ali ne do vrenja) 200 ml jogurta i u njemu miješanjem otopite nabubrenu želatinu i dodajte ostalom jogurtu.
4.
Voće operite, dio posložite po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite.
5.
Usitnjeno voće umiješajte u jogurt.
6.
Vrhnje za šlag miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete šlag, a na kraju umiješajte šećer u prahu.
7.
Jogurt s voćem i šlag lagano izmiješajte i prelijte preko biskvita.
8.
Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.
Posluživanje
Tortu ukrasite voćem ili šlagom i poslužite.
Savjet
Kod pripreme ove torte možete koristiti i smrznuto voće.
Unordered List
Home
Recepti za slatka jela
VOĆNA TORTA S JOGURTOM - LAKA, PREUKUSNA I GENIJALNA TORTA! SAVRŠEN RECEPT!!!
subota, 4. lipnja 2016.
VOĆNA TORTA S JOGURTOM - LAKA, PREUKUSNA I GENIJALNA TORTA! SAVRŠEN RECEPT!!!
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon