1 pakiranje piškota
40 dag jagoda
3 dl vode
50 dag maskarponea
30 dag šećera
cimet
4 jaja
1 čaša maraskina ili nekog dr. likera, npr. likera od naranče Grand marnie-a (1,5 dl)
Priprema
Jagode očistite i operite pa 30 dag narežite po pola i izmiksajajte u blenderu. Na pari kuhajte izmiksane jagode s 15 dag šećera, malo cimeta i s oko 3 dl vode, dok ne zavrije. Tada smanjite temperaturu i dodajte čašu likera te još kuhajte daljnjih 20-ak minuta pa ohladite. U međuvremenu izmiksajte žumanjke s preostalim šećerom (15 dag) pa dodajte mascarpone.
Posebno umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i postepeno dodajte smjesi. Pripremite jedan veliki kalup ili nekoliko manjih kalupića / šalica. Na dno kalupa, slažite prvo piškote natopljene u ohlađenu smjesu jagoda pa ostatak jagoda narezanih na šnitice. Zalite ih malo sa smjesom jagoda pa rasporedite sloj kreme od maskarponea.
Po želji ukrasite jagodama, bijelom čokoladom i mentom.
EmoticonEmoticon