ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

TORTA DOLCELA - MALO JE REĆI DA JE SAVRŠENA.. VRHUNSKI RECEPT!



Sastojci:
    BISKVIT:
    200 gr ušećernog kikirikija
    6 bjelanjaka
    6 žlica brašna
    2 žlice šećera
    KREMA:
    2 Pudinga vanilin
    6 žumanjaka,
    3 žlice šećera,
    2 žlice brašna
    1 l mlijeka,
    1 margarin za kreme,
    2 reda otopljene čoklode za kuhanje
    1 Vanilin šećer
    1 rum šećer
    1 Limun šećer
    Prije kreme: 2-3 žlice otopljene nutelle
    5-6 kom petit keksa kakao

Priprema

    1.

    Popržiti ušećereni kikiriki,staviti foliju u kalup za torte,na dno posipati kikiriki,i na to snijeg od bjelanjaka ,šećera i brašna

    2.

    Peći 10 min ,izvaditi iz role,ohladiti,i okrenuti biskvit tako da kikiriki bude gore

    3.

    skuhati kremu od pudinga,brašna i žutanjka,u ohlađenu kremu staviti izrađeni margarin,podjeliti na dva dijela,u jedan dio staviti otopljenu čokoladu i rum šećer,u svijetli dio limun šećer

    4.

    prije stavljanja krema na biskvit,na kikiriki staviti otopljenu nutellu i natrgati petit kakao kekse

    5.

    prvo staviti žutu kremu,pa tamnu kremu.Ukrasiti šlagom ili po želji…:-)


EmoticonEmoticon