Sastojci
4 jaja
200 gr. šečer
200 gr. kiselo mlijeko
125 gr. svinjska mast ili maslac
1 kocka svjež kvasac
1 žličica soli
kora naribana od 1 limuna
1 vanila
125 ml. mlačnog mlijeka
50 ml. mlijeka za rastvaranje kvasca
1250 gr. brašna
JOŠ:
1 -2 žumanjka za premazivanje
đem
kristal šečer za posipanje
Priprema
1.
U toplo mlijeko rastvorite kvasac,dodajte 1 žlicu od količine šečera i 1 žlicu brašna.Ostavite da naraste.
Izlupajte jaja viljuškom, dodajte šečer,vanila,mlačno mlijeko,soli,kora od limuna,kiselo mlijeko,rastopljena mast i prosejte brašno i dodajte u tekuću smjesu.
2.
Izmjesite glatko tijesto i pustite ga na toplom da udupla.
Zatim podjelite ga na loptice od 100 gr. koje razvaljajte u obliku elipse, na jednom kraju stavite đem i savijte kao rolatiće. Stavite ih na pleh pokriven pek papirom, ređajte ih malo bliže nego obično .
3.
Ostavite ih opet da narastu, pred pečenjem namažite ih žumanjcetom i posujte ih šečerom.Pecite ih na 180 stepeni do zlatno braon boje.
4.
Dobar tek !!!
Unordered List
četvrtak, 30. lipnja 2016.
SLATKE,MEKANE KIFLE GOTOVE ZA 15 MINUTA!
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon