Sastojci
3 manje tikvice
50gr maslaca
100gr vrhnja
2 jajeta
1 češanj bijelog luka
kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..
Priprema
1.
Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
2.
Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
3.
Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa "prstohvatom" vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
4.
Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata....
Prijatno!
Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog uz meso.
Unordered List
Home
Recepti za slana jela
UZ SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA DO LAGANE VEČERICE...OBRATITE PAŽNJU NEMOJTE ODBIJATI
subota, 25. lipnja 2016.
UZ SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA DO LAGANE VEČERICE...OBRATITE PAŽNJU NEMOJTE ODBIJATI
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon