Sastojci
4 kom. pilecih ili purecih prsa
1 srednje vel.,ca.350 gr. tikvica,ribana
125 gr mozzarelle
50 gr parmezana
po ukusu sol,papar,vegeta
2-3 cena cesnjaka
malo maslinovog ulja
Za paniranje:
1/2 solje krusnih mrvica
2 kasike parmezana(sitno ribanog)
1 manji ili pola veceg limuna sok
2 kasike maslinovog ulja
Priprema
1.
Piletinu properite i posusite.Svaki komad istucite batom i stanjite ili mozete svaki komad podjeliti na pola i tako dobiti osam manjih tanjih snicli!Zacinite po ukusu i ostavite sa strane!
2.
U dublju tavu dodajte malo maslinovog ulja,zagrijte i dodajte sitno sjeckani cesnjak,pirjajte lagano minutu-dvije!
Tikvicu operite,naribajte i dodajte je u tavu sa cesnjakom,dodajte ribani parmezan i pirjajte nekih 5 minuta,dok tikvice ne puste vodu!Zacinite po ukusu!
3.
Sok koji su tikvice pustile tokom pirjanja iscjedite u jednu posudicu.Tikvice ostavite na stranu da se malo hladnu i onda dodajte naribanu mozzarellu i sve dobro izmjesajte!
4.
U sok od tikvica,koji ste ostavili na stranu, dodajte 2 kasike maslinovog ulja i malo limunovog soka,u to cete umakati rolnice prije paniranja!
5.
Na svaku pilecu sniclu stavite po kasiku nadjeva od tikvica i mozzarelle,rasporedite po cjeloj snicli i urolajte.Svaku rolnicu umocite u sok od tikvica,maslinovog ulja i limuna,pa uvaljajte u krusne mrvice i parmezan!
6.
Slazite u vatrostalnu posudu podmazanu sa malo ulja i odozgo ih polijte ostatkom soka i poskropite maslinovim uljem.
Pecite 40-ak min. na 220 ' ili dok rolnice ne dobiju finu boju!
Unordered List
Home
Recepti za slana jela
DIVAN RUČAK KOJI ĆETE STALNO SPREMATI ZNAM TO IZ ISKUSTVA...PILEĆE ROLNICE
petak, 17. lipnja 2016.
DIVAN RUČAK KOJI ĆETE STALNO SPREMATI ZNAM TO IZ ISKUSTVA...PILEĆE ROLNICE
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon