subota, 18. lipnja 2016.

KRUH KOJI JE ZALUDIO BALKAN, NIJEDNA PEKARA NE MOŽE NAPRAVITI NITI SLIČAN, SPECIJALAN RECEPT KOJI MORATE PROBATI !!


 Sastojci
    1 salica=250 ml
    1 salica + 1.5 salica bijelog brasna
    1 zlicica soli
    1 vrecica (8g) suhog kvasca
    1/2 zlice secera
    1 salica tople vode
    malo kukuruznog brasna za posipati pleh
    Premaz:
    1 bjelanjak
    1 zlicica vode

 Priprema

    1.
    U vecoj posudi izmijesajte 1 salicu brasna, sol, kvasac i secer. Izmijesajte i dodajte toplu vodu.
    Mikserom (s nastavcima za tijesto) mijesajte par minuta.
    2
    Pomalo dodavajte preostalo brasno (otprilike 1.5 salica) dok ne dobijete glatku smjesu koja se ne ljepi. Mijesite otprilike 10-tak minuta.
    Tijesto stavite u nauljenu posudu i prekrijte krpom.
 Stavite posudu u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike sat i pol dok se smjesa ne udvostruci.
    3.
    Premjesite. Na pobrasnjenoj povrsini oklagijom razvaljajte tijesto u pravokutnik velicine otprilike 30x38 cm. Zarolajte i pritisnite krajeve.
    Oblozite pleh papirom za pecenje, lagano ga namastite i pospite kukuruznim brasnom.
    Prebacite tijesto na pleh, zarezite nozem na par mjesta preko struce i premazite bjelanjkom pomijesanim sa malo vode.
    4.
    Pokrijte krpom i ponovo stavite u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike 45 minuta.
    Pecite na 190C 40-45 min (kod mene se ispeklo nakon 35 min.)
    Vruci kruh zamotajte u vlaznu cistu krpu dok ne omeksa.


EmoticonEmoticon