Sastojci
1 salica=250 ml
1 salica + 1.5 salica bijelog brasna
1 zlicica soli
1 vrecica (8g) suhog kvasca
1/2 zlice secera
1 salica tople vode
malo kukuruznog brasna za posipati pleh
Premaz:
1 bjelanjak
1 zlicica vode
Priprema
1.
U vecoj posudi izmijesajte 1 salicu brasna, sol, kvasac i secer. Izmijesajte i dodajte toplu vodu.
Mikserom (s nastavcima za tijesto) mijesajte par minuta.
2
Pomalo dodavajte preostalo brasno (otprilike 1.5 salica) dok ne dobijete glatku smjesu koja se ne ljepi. Mijesite otprilike 10-tak minuta.
Tijesto stavite u nauljenu posudu i prekrijte krpom.
Stavite posudu u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike sat i pol dok se smjesa ne udvostruci.
3.
Premjesite. Na pobrasnjenoj povrsini oklagijom razvaljajte tijesto u pravokutnik velicine otprilike 30x38 cm.
Zarolajte i pritisnite krajeve.
Oblozite pleh papirom za pecenje, lagano ga namastite i pospite kukuruznim brasnom.
Prebacite tijesto na pleh, zarezite nozem na par mjesta preko struce i premazite bjelanjkom pomijesanim sa malo vode.
4.
Pokrijte krpom i ponovo stavite u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike 45 minuta.
Pecite na 190C 40-45 min (kod mene se ispeklo nakon 35 min.)
Vruci kruh zamotajte u vlaznu cistu krpu dok ne omeksa.
Unordered List
Home
Recepti za slana jela
KRUH KOJI JE ZALUDIO BALKAN, NIJEDNA PEKARA NE MOŽE NAPRAVITI NITI SLIČAN, SPECIJALAN RECEPT KOJI MORATE PROBATI !!
subota, 18. lipnja 2016.
KRUH KOJI JE ZALUDIO BALKAN, NIJEDNA PEKARA NE MOŽE NAPRAVITI NITI SLIČAN, SPECIJALAN RECEPT KOJI MORATE PROBATI !!
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon