Sastojci
300 g gotovih kora za pitu
200 g Sira za pitu (mrvljeni, mladi, krem...koji imate)
3 jaja
4 kašike ulja
4 kašike kisele pavlake
1 1/2dl kisele vode
1/2 dl jogurta
susam za posipanje
Priprema
1.
Gotove kore za pitu staviti dan ranije u zamrzivač da se zalede, jer se tako lakše i finije lome na manje komadiće.
2.
U vanglici mikserom umutiti jaja sa malo soli, dodati ulje, pavlaku i kiselu vodu pa nastaviti miješati kuhačom. Dodati sir, pa lomljene korice za pitu, sve fino izjednačiti da se korice malo natope i dosoliti po potrebi.
3.
Kalupiće za mafine ili projice namazati četkicom uljem, pa u svaki sipati po 2 i po kašike smjese. Rasporedite da napunite svih 12 kalupa. Površinu poravnati tj. zagladiti malo kašikom te posuti susamom.
4.
Peći u zagrijanoj rerni na 200'C 20-25 minuta, da dobiju finu rumenu boju.
5.
Pečene pituljice ostaviti u plehu 5 minuta da malo odmore i dođu sebi.
6.
Poslije mi je palo na pamet da sam u smjesu mogla dodati i malo ribane tikvice...sljedeći put ću tako, dok je sezona, da ih iskoristim maksimalno.
Unordered List
ponedjeljak, 20. lipnja 2016.
FENOMENALNA IDEJA ZA EXPRESNO BRZI DORUČAK..VRIJEDI PROBATI VJERUJTE!
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon