srijeda, 15. lipnja 2016.

DOMAĆI UŠTIPCI..MEKANI KAO DUŠA..DOK TREPNETE GOTOVI SU



Sastojci
1 jaje
200 gr brasna
1/2 kesice praska za pecivo
so

oko 1,5 dl jogurta
ulje za przenje

Priprema
1.
Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i prasak za pecivo.
2.
Masa treba da izgleda ovako
3.
Ulje zagrejati i onda odmah smanjiti temperaturu da se ustipci ne bi suvise brzo ispekli i unutra ostali nepeceni.
4.

Dakle pecite ih na laganoj vatri dok ne porumene.
5.
Vadite ih kafenom kasicicom koju svaki put umocite u ulje u kojem pecete ustipke.
6.
Posluzite uz sir i ajvar.

Posluživanje
Ovi su jaako mekani, a ako volite hrskave zamesite ih mlekom umesto jogurtom.Tako radi moja mama.
Izvor:  www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon