Dok kazete keks, testo za pizzu je spremno, nema mesenja, narastanja..nicega, a testo je jaaako meko, moze stati rame uz rame sa klasicnim testom za pizzu.
250 gr brasna
1 jaje
2,5 dcl tekuceg jogurta
1/2 kasicice sode bikarbone
1/2 kasicice praska za pecivo
1 kasicica soli
Priprema
1.
Umutiti jaje, sa solju i mrvicom secera, zatim uliti jogurt, prasak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte brasno, muteci na najmanjoj brzini, da se sastojci spoje..i gotoovoo.
Najveci pleh od rerne oblozite papirom za pecenje ili namazite mascom i pospite brasnom, ulijte testo. Testo je cudno, ni retko ni gusto, lepljivo je..spremite kasiku koju cete umakati u toplu vodu.
Testo izrucite na sredinu pleha i mokrom kasikom razvucite testo do ivica, testo treba da bude tanko. U medjuvremenu ugrejte rernu na 250, odmah na to testo stavite sve nadeve , salamu i sir i pecite 10-12 minuta. Dobicete savrseno meko i tanko testo. Prijatno!
Posluživanje
Polovinu brasna mozete zameniti sa crnim, heljdinim..sta god vama odgovara :).
http://www.coolinarika.com
EmoticonEmoticon