subota, 4. lipnja 2016.

MIRISNI I UKUSNI KOLAČ SA TREŠNJAMA.. ZAISTA JE FANTASTIČAN!

Tags

Kako nam je sezona trešanja napokon stigla podijelit ću sa vama jedan fin, brz i jednostavan kolač. Recept je iz stare Podravkine kuharice iz 1994.g.


Sastojci

    120g maslaca ili margarina
    200g šećera
    3 jaja
    250g oštrog brašna
    pola vrećice praška za pecivo Dolcela
    malo mlijeka
    naribana limunova korica
    100g mljevenih oraha
    600g očišćenih trešanja (ili više po želji)



Priprema

    1.

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite snijeg od bjelanjaka.
    2.

    U drugoj posudi maslac, šećer i žumanjke pjenasto izmiksajte. Zatim u to dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i koricu limuna pa sve zajedno izmiješajte.
    3.

    U pripremljenu smjesu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i orahe.
    4.

    Izlijte smjesu u kalup srednje veličine i rasporedite trešnje po površini ili ih utisnite po želji u smjesu.
    5.

    Pecite 40 minuta na 200°C.

Posluživanje

Gotov kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite..
coolinarika.com   (Kety2201)


EmoticonEmoticon