Kako nam je sezona trešanja napokon stigla podijelit ću sa vama jedan fin, brz i jednostavan kolač. Recept je iz stare Podravkine kuharice iz 1994.g.
Sastojci
120g maslaca ili margarina
200g šećera
3 jaja
250g oštrog brašna
pola vrećice praška za pecivo Dolcela
malo mlijeka
naribana limunova korica
100g mljevenih oraha
600g očišćenih trešanja (ili više po želji)
Priprema
1.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite snijeg od bjelanjaka.
2.
U drugoj posudi maslac, šećer i žumanjke pjenasto izmiksajte.
Zatim u to dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i koricu limuna pa sve zajedno izmiješajte.
3.
U pripremljenu smjesu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i orahe.
4.
Izlijte smjesu u kalup srednje veličine i rasporedite trešnje po površini ili ih utisnite po želji u smjesu.
5.
Pecite 40 minuta na 200°C.
Posluživanje
Gotov kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite..
coolinarika.com (Kety2201)
Unordered List
subota, 4. lipnja 2016.
MIRISNI I UKUSNI KOLAČ SA TREŠNJAMA.. ZAISTA JE FANTASTIČAN!
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon