Piroske od mekanog vazdusastog testa sa kefirom. Recept moje bake.
Bice potrebno:
solja kefira (250ml)
pola solje zejtina
1 kesica suvog kvasca
1 kasicica soli
1 kasika secera
3 solje brasna
fil (nadev)
Ja sam pravila sa mesnim nadevom: 300 gr mlevenog mesa izdinstati sa jednom glavicom iseckanog crnog luka , dodati jedan veliki obaren i izgnjecen krompir, so, biber.
Priprema:
Kefir pomesati sa zejtinom i malo zagrejati, dodati so i secer. Brasno pomesati sa suvim kvascem. Smesu kefira i zejtina polako sipajte u brasno sa kvascem. Zamesite testo, pokrijte i ostavite na toplo mesto na 30 minuta.
Posle lepite piroske. Testo ce ispasti vazdusasto i lako kao pero. Piroske mozete premazati sa zumancetom. Pecite 30-40 minuta na temperaturi 180 stepeni.
Postoji jos jedan odlican recepat (koji sam isprobala) za mekano testo.
8 casa (2ooml) brasna
130 gr maslaca (putera)
3 case mleka
4 jajeta
pola case secera
kasicica soli
70 gr friskog kvasca
Nacin pripreme: rastvoriti kvasac u svezem mleku, dodati kasiku secera i polovinu brasna.
Sve promesajte, pokrijte peskirom i ostavite da otstoji jedan sat.
Posle dodajte jaja i ostalo brasno, so, secer, mekani puter i zamesite testo.
Zameseno testo stavite u sud (prethodno sud namazite puterom) i ostavite na toplo mesto na pola sata.
Posle toga testo premesite jos 2-3 puta i pravite piroske. Piroske premazite sa zumancetom. Pecite na temperaturi 180 stepeni 35-40 minuta.
Izvor: uspesnazena.com
Unordered List
subota, 11. lipnja 2016.
RUSKE PIROŠKE FANTASTIČNOG UKUSA
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon