subota, 11. lipnja 2016.

RUSKE PIROŠKE FANTASTIČNOG UKUSA

Piroske od mekanog vazdusastog testa sa kefirom.  Recept moje bake.
 http://uspesnazena.com/wp-content/uploads/2013/02/recipe_photo_vzobc.jpg
Bice potrebno:

     solja kefira (250ml)
    pola solje zejtina
    1 kesica suvog kvasca
    1 kasicica soli
    1 kasika secera
    3 solje brasna
    fil (nadev)

Ja sam pravila sa mesnim nadevom: 300 gr mlevenog mesa izdinstati sa jednom glavicom iseckanog crnog luka , dodati jedan veliki obaren i izgnjecen krompir, so, biber.
Priprema:
Kefir pomesati sa zejtinom i malo zagrejati, dodati so i secer. Brasno pomesati sa suvim kvascem. Smesu kefira i zejtina polako sipajte u brasno sa kvascem.  Zamesite testo, pokrijte i ostavite na toplo mesto na 30 minuta.  Posle lepite piroske. Testo ce ispasti vazdusasto i lako kao pero. Piroske mozete premazati sa zumancetom. Pecite 30-40 minuta na temperaturi 180 stepeni.


Postoji jos jedan odlican recepat (koji sam isprobala) za mekano testo.

    8 casa (2ooml) brasna
    130 gr maslaca (putera)
    3 case mleka
    4 jajeta
    pola case secera
    kasicica soli
    70 gr friskog kvasca

Nacin pripreme:  rastvoriti kvasac u svezem mleku, dodati kasiku secera i polovinu brasna.
Sve promesajte, pokrijte peskirom i ostavite da otstoji jedan sat.
Posle dodajte jaja i ostalo brasno, so, secer, mekani puter i zamesite testo.
Zameseno testo stavite u sud (prethodno sud namazite puterom) i ostavite na toplo mesto na pola sata.
Posle toga testo premesite jos 2-3 puta i pravite piroske. Piroske premazite sa zumancetom.  Pecite na temperaturi 180 stepeni 35-40 minuta.
Izvor: uspesnazena.com


EmoticonEmoticon