KORE:
700 gr brašna
4 kašike ulja
3,5 – 4 dcl tople vode
malo ulja
NADEV OD KROMPIRA:
1,5 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
malo vegete
malo bibera
2-3 kašike ulja
Način pripreme:
KORE:Presajti 700 grama brašna u plastičnu zdelu, posoliti, dodati četiri kašike ulja. Sve to umesiti sa mlakom vodom. Testo podelite na 2 jufke i onda još malo mesiti svaku. Razvijte jufke i premažite ih uljem, ostavite da odstoje. NADEV OD KROMPIRA: Krompir narendati na krupno rend. Glavicu luka iseći na sitne kockice. Dodati luk u krompir, zatim malo ulja, biber i umesiti rukama. Podeliti smesu na dva dela. SLAGANJE: Lagano ravuči rukama prvu jufku, staviti je na krpu na stolu.
U krug stola lagano vući krajeve kore dok se jufka skroz ne razvuče. Zadebljale krajeve odsecite. Koru poprskajte uljem i pospite ravnomerno polovino rendanog krompira. Uvijte sa jedne i druge strane jufku, tako da dođe do sredine stola i da se strane spoje. Prebacite u pleh. Isto ponovite sa drugom jufkom i ostatkom krompira. Na kraju poprskajte pitu sa još malo ulja. Peći na 200 stepeni. Kada se pita ispeće prelijte je sa prokuhanim 1,5 dcl vode i malo soli. Vratite u rernu još 5 minuta. Izvadite pitu, prekrijte krpom i ostavite da odstoji.
EmoticonEmoticon