srijeda, 1. lipnja 2016.

GRČKA PITA SA MLJEVENIM MESOM - ODLIČAN RECEPT ZA UKUSAN OBROK.. NJAMMM

potrebno je
    6-7 listova kora za pitu
    500 g mljevenog mesa
    500 g krompira
    2 glavice luka
    2 češnja bijelog luka

    1 kom jaje
    100 g feta sira
    100 g kisele pavlake
    3 kašike prezli
    5-6 kašika ulja
    po potrebi so, mljevena paprika, biber, vegeta
    1 kom svježa paprika
    1 kom svježi paradajz



Priprema

    1.

    Isjeckati sitno 1 glavicu luka i a češanj bijelog i prodinstati na 1 kašiku ulja, dodati mljeveno meso i dinstati uz povremeno miješanje 15-ak minuta ili dok tečnost ne ispati. Dodati začina po potrebi, so, vegeta, biber i mljevena paprika
    2.

    Isjeskati sitno 1 glavicu luka i češanj bijelog i prodinstati na 2 kašike ulja, dodati krompir isjeckan na kockice, posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati 15-ak minuta
    3.


    U nauljenu tepsiju 26-28 cm staviti 1 koru i premazati sa malu ulja, stavljati i sve ostale kore redom i svaku malo pouljiti tako da su ćoškovi kora svaki put na drugom mjestu.
    4.

    Dno poslednje kore posuti prezlama, preko staviti mljeveno meso pa krompir i fetu isječenu na kockice
    5.

    Krajeve kora premazati sa malo ulja i saviti - urolati od krajeva do fila. Umutiti jaje i pavlaku pa preliti preko krompira, preko staviti isjeckanu papriku i patadajz
    6.

    Peći na 220 C 35-40 minuta
Izvor: coolinarika.com   (vukica5)


EmoticonEmoticon