Sastojci
Tjesto
500g brašna
50g masti
50g maslaca
100g šećera
1 mala žlićica sode bikarbone ili praška za pecivo
1 vanili šećer
150ml mlijeka
zrno soli
2 žumanjca
limunova korica
fil
2 bjelanjca
200g mljevenog badema
2 vanili šećera
130g šećera
kora od dva limuna
1-2žlice ruma ili maraskina
bojanje
žuta boja u prahu
300ml mlijeka
200g sitnijeg kristal šećera
1žlica maraskina
Priprema
1.
Od ovih sastojaka umjesite tjesto i ostavite u hladnjak na 2 sata
najprije izmiksajte jaja,maslac sobne temperature,šećer i koricu limuna,a zatim dio brašna pomješanog sa praškom za pecivo,na kraju ostatak brašna umjesite ručno
2.
tjesto tanko razvaljajte može i na mašinu i izrezujte krugove na kojeg stavljate žličicu fila
3.
Tjesto ovako presavijte
4.
Okrenite na drugu stranu i stisnite kao bonbončić
5.
Poredajte na lim obložen pek papirom
i pecite ih na 160 otp 20 minuta
6.
Ohlađene limune namočite u mlijeko u koje ste dodali boju i maraskino
7.
Zatim ih uvaljajte u šećer
8.
FIL:Ulupajte bjeljanjke i šećer zatim mu dodajte bademe začine
.
Ako vam se čini rijedak fil dodajte žlicu dvije prezle
Još jedna mala napomena,kada ste tijesto izvadili iz hladnjaka još ga jednom premjesite sa pinkicu brašna,pa ga onda razvaljajte i izrezujte krugove.
Vrhove limuna možete malo obojiti i sa zelenom bojom
www.coolinarika.com
EmoticonEmoticon