ponedjeljak, 8. svibnja 2017.

ZAPEČENI KROMPIR SA TIKVICAMA

Ovo jelo je vrlo jednostavno, kod nas u obitelji je omiljeno jer njime uvijek otvaramo sezonu tikvica,krumpir i tikvice dvije omiljene povrtnice a od njih i ovo jelo..

Sastojci
5 kom srednje velikih krumpira
2 kom manjih tikvica
1 manji luk
3 žlice maslinova ulja
80g fine slaninice ili drugog suhomesnatog po želji
1 žlica vegete,papar
mala vezica peršinova lista,malo mažurana
Preljev:
4 kom jaja
180 g kiselog vrhnja
80 g sira gaude
1/2 žličice vegete

Priprema

1.
Krumpir ogulite,tikvice dobro operite i sve zajedno naribajte na ribežu u jednu zdjelu,dodajte vegetu,i papar.Posebno u tavici na maslinovom ulju propirjajte sitno sjeckani luk,i sitno isjeckanu slaninicu,kratko propirjajte samo da slaninica lagano omekša. Primješati slaninu i luk naribanom povrću,te sjeckani peršin i mažuran i sve dobro izmješati.
Vatrostalnu posudu premažite maslacem isipajte povrće i poravnajte žlicom.Za preljev pomiješati kiselo vrhnje,i jaja,dobro pjenjačom izmješati,dodati vegetu i naribani sir sve ujednačeno preliti preko sloja povrća.
Zapeći u pećnici na 180C oko 45-50 min.
Služiti toplo uz zelenu salatu.
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon