četvrtak, 11. svibnja 2017.

DOMAĆI SEZONSKI SOK OD JAGODA


Sastojci
2 kg jagoda
1 kg secera
20 ml limunovog soka
1 kesica limuntosa
2 l vode

Priprema
1.
Vodu i secer staviti da se kuha 20-tak minuta.
Jagode sa stapnim mikserom samljeti pa ih dodati vodi i kuhati jos 30 minuta.
2.
Sad to jos dok je vruce u drugu vecu serpu procjediti,da nema komadica i staviti da se kuha jos 40 minuta.
Nakon 20 minuta kuhanja dodati sok limuna i limuntos.
3.
Pjenu prilikom kuhanja skidati sa cjediljkom.
Kuhani sok maci sa stednjaka da malo stane i jos vreo sipati u flase,dobro zatvoriti.
Ovako napravljen sok moze stajati 12 meseci.
Posluživanje
Sok po zelji razblazite sa kiselom vodom,sa hladnim cajom napravite Eiste sa dodatkom secera po ukusu.
Izvor: www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon