petak, 26. svibnja 2017.

KREM JUHA S TIKVICAMA

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

    600 g tikvica
    300 g krumpira
    80 g luka
    1-2 češnja češnjaka

    100 ml vrhnja za kuhanje
    1,5 l vode
    2 žlice maslaca
    2-3 žlice limunova soka
    1 žlica Vegete



Priprema

    1.
    Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
    2.
    Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
    3.

    Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
    4.
    Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.
Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.
coolinarika.com


EmoticonEmoticon