Sastojci
-6 jabuka (moje su greni smit)
-150 gr šećera
-80 gr mlevenih oraha
Za sirup:
-100 gr šećera
-malo soka od limuna
-50 gr vode
I još:
-2-3 kašike karamela (domaćeg ili kupovnog)
-150 ml šlaga
Priprema
Jabuke oljuštiti i izdubiti (po želji ostaviti vrh) pa svaku uvaljati u šećer. Staviti ih u pleh preko papira za pečenje.
Orah i ostatak šećera izmešati i puniti jabuke. Pokriti dobro folijom i peći na 200°C oko 30 minuta.
Skinuti foliju i peći još 5 minuta da jabuke i orah dobiju boju. Pečene jabuke izvaditi na tacnu da se ohlade.
Sipati u šerpicu vodu, dodati šećer i sok od limuna, pa prokuvati da se šećer skroz otopi i sirup zgusne. Preliti tufahije.
Pre služenja tufahije ukrasiti šlagom i preliti karamelom koji treba malo zagrejati da se razredi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Unordered List
četvrtak, 2. lipnja 2016.
PEČENE TUFAHIJE - JEDAN JAKO JAKO FINI RECEPTIĆ
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon