Sastojci
Kora:
300 gr mlevenog plazma keksa (1 kutija)
125 gr putera
10-15 kašika mleka
Fil:
2 kutije šabačkog ''a la kajmaka'' (500 gr)
14 kašika šećera (običnog, ne u prahu)
1 vanil šećer
1 kesica želatina
1/2 l slatke pavlake (preporučujem Haltu)
Voćni preliv:
400 gr crvenog voća
2 kašike šećera
1 kesica crvenog preliva za torte
2 dl vode
Priprema
1.
Kora: Keks, puter (koji je bar 2 sata bio na sobnoj temperaturi) i mleko dobro rukama izgnječiti, dok smesa ne bude kompaktna. Po potrebi dodati još malo mleka. Pripremiti tacnu i obruč od kalupa za tortu (moj kalup je prečnika 28 cm). Na tanjir staviti obruč, pa unutra smesu za koru, i prstima je utapkati za podlogu.
2.
Priprema fila: Želatin staviti u šerpicu i preliti ga sa 4 kašike hladne vode, pa ostaviti da nabubri.
3.
Slatku pavlaku mikserom dobro umutiti.
4.
U drugoj posudi šabački ''a la kajmak''(ili neki drugi krem sir) mikserom umutiti sa 14 kašika šećera i vanilom.
5.
Želatin polako zagrevati na šporetu, uz neprestano mešanje (ne sme da provri).
Kad je blizu vrenja, a potpuno rastopljen, skloniti sa vatre i malo prohladiti, pa sipati u smesu sa sirom. Promešati. Sad dodati i ulupanu slatku pavlaku, pa nežno i polako obe smese sjediniti.
6.
Smesu sipati u obruč i poravnati. Složiti, ili jednostavno pobacati crveno voće odozgo, po kolaču, pa preliti prelivom za torte.
7.
Priprema preliva za tortu: 1 kesicu crvenog preliva za torte preliti sa 2 dl vode i dodati 2 kašike šećera, pa zagrejati do vrenja (kao u prethodnom postupku, sa želatinom).
8.
Ostaviti ga u frižideru 24 sata. Sutradan nožem proći uz ivicu obruča, da bi se kolač odvojio, pa polako skinuti obruč na gore.
Unordered List
Home
Recepti za slatka jela
OVA TORTA JE PO RECEPTU MOJE PRIJATELJICE IZ PANČEVA...HVALA TI SEKO ZA OVAJ DIVAN RECEPT
četvrtak, 2. lipnja 2016.
OVA TORTA JE PO RECEPTU MOJE PRIJATELJICE IZ PANČEVA...HVALA TI SEKO ZA OVAJ DIVAN RECEPT
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon