petak, 21. listopada 2016.

TULUMBE IZ RERNE....MENI JE OVAKAV NAČIN PRIPREMA NAJBOLJI


Bitno je da se pridrzavate par saveta:
Pre svega zagrejte rernu,smanjite temperature tokom pecenja na 180C,I nikako,ali zaista nikako ne otvarajte rernu kako bi ste se uverili da li su gotove.

Potrebno je:
1/2l vode
1 kasika secera
Malo soli
2 soljice ulja
300g brasna
4 jaja
1 prasak za pecivo

Sirup:
500g secera
1l vode

Priprema:
Vodu,secer,malo soli I ulje staviti na vatru da provri.
Zatim dodati brasno prethodno pomesano sa praskom za pecivo,te dobro izmesati I ostaviti da se dobro ohladi..
U potpuno hladnu smesu ddavati jedno po jedno jaje I dobro sjediniti sa smesom.
Pleh obloziti pak papirom ili premazati uljem,te spricom istiskivati tulumbe,da budu velicine 12cm.
Peci oko 30 min na 180C I jos jednom savet:nikako ne otvarati rernu
I dok vam se tulumbice peku pripremite sirup,tako sto ce te secer I vodu uzavriti te sa tim serbetom preliti tulumbe.
Ostaviti ih da odstoje I potpuno upiju serbet.


EmoticonEmoticon