petak, 14. listopada 2016.

CIKLA (CVEKLA) U STAKLENKAMA (BEZ KONZERVANSA)..JAKO UKUSNA,A PRIJE SVEGA ZDRAVA SALATA!

U našem vrtu svake godine sijemo i ciklu a kako uvijek lijepo uspijeva spremam je u staklenke za zimu po ovom starom prokušanom receptu iz moje tekice. Ako pitate moju unučicu Barbaru za moju ciklu, reći će vam da je najbolja na svijetu, jer ona je iako mala – veliki potrošač salate od cikle.

Sastojci
po želji cikle
naribani hren
kim
Otopina za kiseljenje
1 l vode
2 žlice šećera
1 žlica soli
1 žlica papra u zrnu
0,03 l octene kiseline

Priprema
1.
Skuhati otopinu vode, šećera, soli, papra i octene kiseline i ohladiti je.
2.
Ciklu oprati, skuhati i oguliti.....

3.
......pa narezati na kolute i njima napuniti staklenke.

4.
Pripremljenom otopinom zaliti napunjene staklenke......

5.
......a zatim nožem istisnuti mjehuriće zraka.


6.
U svaku staklenku staviti prstohvat naribanog hrena ili prstohvat kima

7.
Po potrebi staklenke dopuniti otopinom i čvrsto zatvoriti poklopcima, prethodno namočenima u alkohol.

8.
U veću posudu staviti kuhinjsku salvetu i po njoj poslagati staklenke ali tako da se ne dodiruju.
Zatim posudu napuniti vodom, visine od 2-3 cm ispod vrha staklenki. Sve zajedno pokriti drugom salvetom i staviti na štednjak. Zagrijavati na laganoj vatri sve dok voda ne počinje šumiti a zatim tako ostaviti 5 – 10 minuta.

9.
Skinuti polako sa štednjaka i ostaviti pokriveno 24 sata dok se sve potpuno ne ohladi.
Izvor: coolinarika.com   (Mema)


EmoticonEmoticon