četvrtak, 20. listopada 2016.

PRHKE ŠTRUDLICE KOJE ĆETE ČESTO PRAVITI + TRI RECEPTA ZA TRI RAZLIČITA NADEVA


SASTOJCI:
Za testo:
– 600g brašna
– 150g margarina
– 100g masti
– 1,5 dl mleka
– 1 vrhom kašika šećera
– 1/2 kvasca
– 2 jaja
– malo soli
– za premazivanje 2 jaja

Za nadev od maka;
– 200g mlevenog maka
-150g čećera
-1,5 dl mleka
– malo cimeta (umesto cimeta, može malo rendane kore od limuna, 1 kašika pekmeza od limuna i 50g suvog grožđa)

Za nadev od oraha;
– 200 g mlevenih oraha
– 150g šećera
– 1,5 dl mleka
– malo cimeta (umesto cimeta, može malo rendane kore od limuna, 50g suvog grožđa)

Za nadev od sira sa mirođijom:
– 200g neslanog sira
– 200g šećera
– 2 jaja
– 3 kašike griza
– malo sušene ili sveže mirođije

PRIPREMA:
Brašno prosejati, dodati margarin, mast i sve mešati. Kvasac i šećer otopiti u mlakom mleku.
Dodati u testo jaja, prstohvat soli, kvasac. Umesiti testo i staviti u frižider da odmara. Za to vreme pripremiti nadev.
Mleveni mak, odnosno orahe izmešati sa šećerom i preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.

Za to vreme testo izvaditi iz frižidera. Podeliti na 3 dela. Tanko razviti kore i premazati nadevima, urolati, premazati žumancima uz dodatak malo mleka i malo ulja.
Izbockati štrudle  i staviti u frižider da se hlade 30 minuta. Na samom kraju premazati ih sa blago izmešanim žumancima.
2
Nakon 30 minuta, štrudle staviti u prethodno zagrejanu rernu (190°). Peći oko 35 minuta.


EmoticonEmoticon