Sastojci
200 gr blanširanog badema
30 gr kokosovog brašna
mrvica soli
5-6 kašika meda
malo ekstrakta vanile
1/2 limuna (sok i narendana korica)
60 gr kokosovog ulja (ne mora)
+ malo kokosa za posipanje kocki
Priprema
1.
Samleti badem i pomešati ga sa kokosovim brašnom i mrvicom soli. U to dodati med, ekstrakt vanile, kao i sok i narendanu koricu limuna. Dobro promešati.
2.
Dodati i kokosovo ulje (ja nisam, jer ga nisam imala, a smesa mi se lepo povezala jer sam malo izgnječila badem i kokos koji su pustili masnoću i sve je bilo fino i kompaktno).
3.
Masu rastanjiti u plićoj posudi obloženoj providnom folijom na debljinu od 2 cm i ostaviti da se dobro ohladi. Ohlađenu masu prevrnuti naopačke na tacnu i skinuti foliju. Posuti kokosom, iseći na kocke i poslužiti.
EmoticonEmoticon