Sastojci
Za biskvit:
3 žumanjka
70 g šećera
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Pšenične krupice Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
50 g mljevenih oraha
5 bjelanjaka
prstohvat soli
Za kremu od ananasa:
200 ml vode
50 g šećera
40 g Gussnela Dolcela
200 ml soka ananasa iz light Kompota Podravka
200 ml slatkog vrhnja
6 kolutova ananasa iz Kompota light Podravka
Za kremu od jaja:
4 žumanjka
50 g šećera
20 g Gussnela Dolcela
200 ml mlijeka
Ostalo:
2 banane
300 ml slatkog vrhnja za ukrašavanje torte
2 koluta ananasa iz Kompota light Podravka
Priprema
1.
Žumanjke i šećer miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
2.
Dodajte brašno pomiješano s pšeničnom krupicom i praškom za pecivo, mljevene orahe i bjelanjke prethodno istučene u snijeg s dodatkom prstohvata soli te sve lagano promiješajte. Dobivenu smjesu podijelite na dva dijela.
3.
Jednu polovicu izlijte u kalup za torte ø 22 cm kojeg ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
4.
Na isti način ispecite i drugu polovicu smjese.
5.
Kad se biskviti ohlade, prerežite ih na pola tako da dobijete 4 kore.
6.
Za kremu od ananasa prokuhajte vodu i šećer te umiješajte Gussnel koji ste prije toga dobro razmutili u soku od ananasa. Smjesu kuhajte uz miješanje da se zgusne, a zatim ohladite.
7.
Vrhnje istucite u čvrsti šlag, a 6 kolutova ananasa izrežite na kockice. U ohlađenu kremu umiješajte šlag, a na kraju kockice ananasa.
8.
Za kremu od jaja žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, a škrobno brašno razmutite u malo mlijeka te pomiješajte sa žumanjcima.
9.
Ostatak mlijeka zakuhajte i maknite s vatre. Uz miješanje ulijte smjesu žumanjaka i miješajte uz zagrijavanje dok ne dobijete gustu, glatku smjesu, a zatim je ohladite.
10.
Preko prvog biskvita stavite pola kreme s ananasom. Prekrijte drugim biskvitom, a preko njega nanesite kremu od žumanjaka. Po kremi posložite banane narezane na ploškice i prekrijte trećim biskvitom. Nanesite preostalu kremu s ananasom i prekrijte posljednjim biskvitom.
Posluživanje
Slatko vrhnje istucite u šlag i premažite tortu te je poslužite ukrašenu svježim ananasom.
EmoticonEmoticon