Potrebno:
1 pakiranje gotivih kora za savijače (poželjno je imati ih najmanje 9 ili 12 kom)
4 jaja
2 čaše šećera
2 čaše grisa
2 čaše ulja
3 jogurta
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
25 dag bijelog kravljeg sira, 4 jabuke ili tegla kompota od višanja
Priprema:
Miksati jaja sa šećerom i vanilijom, dodavati postepeno ulje, gris pomiješan s praškom za pecivo i jogurte.
U veći lim za pečenje slagati koru za korom i svaku premazivati pripremljenim umakom (cca. oko 6-7 žlica umaka po kori). Ponoviti postupak sa 3 kore. Treću koru također premazati umakom i posipati nadjevom po želji (kravlji sir, ribane jabuke ili višnje iz kompota). Oprezno zarolati u deblju roladu (dovoljno je onako presavinuti tri puta – vidi sliku). U limu se slaže iz razloga jer je umak kojim se ‘puni’ rolada dosta tekući pa se zna dogoditi da curi na sve strane i onda to izgleda poprilično neuredno na stolu. Veliki lim je baš prave veličine kora pa ništa ne curi, a ako se to i dogodi lakše je sanirati nered
Od predviđene količine kora dobit ćete tri rolade koje treba složiti jednu uz drugu u namašćeni lim za pečenje. Ostatkom umaka preliti rolade i peći u pećnici na 180℃ oko 30 min dok kolač ne dobije lijepu rumenu boju. (Ako imate više od 9 kora onda kore jednostavno poduplajte, ništa se neće dogoditi. Bitno je da dobijete 3 rolade, pa sami preračunajte koliko kora će ići po roladi. Pazite jedino da ne potrošite sav umak na premazivanje jer vam mora ostati bar 2 dl za premaz savijača prije pečenja
Rezati na komade i uživati u svakom zalogaju. Ovo je možda jedan od rijetkih kolača koji je urnebesno ukusan dok se jede topli, mada mu okus ne gubi na kakvoći hlađenjem.
Unordered List
Home
Recepti za slana jela
OVA PITA JE ODUŠEVILA SVE MOJE GOSTE...PREPORUČUJEM JE UZ DORUČAK SA ČAŠOM MLIJEKA
ponedjeljak, 23. svibnja 2016.
OVA PITA JE ODUŠEVILA SVE MOJE GOSTE...PREPORUČUJEM JE UZ DORUČAK SA ČAŠOM MLIJEKA
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon