četvrtak, 12. svibnja 2016.

A SADA NEŠTO MALO DRUGAČIJE: ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM I SIROM.. PRSTE DA POLIŽETE MMM

Ovaj neobičan specijalitet neki će služiti uz meso, a drugima će biti dovoljna osvežavajuća salata od sezonskog povrća. Mada je ovo visokokalorični obrok, svi ga uglavnom vole, tako i moja porodica nije izuzetak.

Postoji više recepata za pripremu ovog jela, predlažem vam svoju varijantu krompira zapečenog u rerni sa slaninom i sirom.

Sastojci:

– krompir sirov, otrebljen

– slanina (poželjno mesnatija)
– zelen po vašem ukusu
– bilo koji tvrdi sir

Količinu namirnica ne pišem, sve zavisi od veličine i količine porcija.

Krompir perem, čistim, sečem, ali ne do kraja.

Slaninu sečem na manje komadiće i stavljamo u procepe. Ako je slanina slana, nema potrebe za dodatnim soljenjem krompira.


Odgore zelen.

Sve slažem u nauljenu tepsiju, prekrivam debljim komadima tvrdog sira i stavljam u zagrejanu rernu.

Kod mene je vreme pečenja oko 40 minuta na 200 stepeni.


EmoticonEmoticon