srijeda, 25. svibnja 2016.

ČOKOLADNA LJEŠNJAK TORTA

 
Sastojci:
Za biskvit:
150 g maslaca
150 g šećera
1 1/2 vanilin šećera
6 jaja
100 g prženih mljevenih lješnjaka
150 g čokolade u prahu
70 g brašna
80 g gustina
1 prašak za pecivo
    za kremu
    8 dl punomasnog mlijeka
    2 pudinga okusa vanilije
    6 žlica šečera
    1 vanilin šečer
    4 listova želatine
    4 dl slatkog vrhnja
    3 velike žlice nutele
    2 žlice ruma

Priprema

    1.

    Izmiksajte maslac, šečer, vanilin šečer pjenasto. Dodajte jaja, lješnjake i čokoladu na srednjoj brzini. Prosijte brašno, gustin i prašak za pecivo pa dodajte i to u smjesu. Pecite na 180°C.

    2.

    Ohlađeni biskvit prerežite tri puta vodoravno i svaki poškropite sa zaslađenom vodom i dvije žlice ruma.

    3.
        Namočite želatinu u 6 žlica hladne vode. Razmutite puding,  šečer  sa malomlijeka. Ostatak stavite da provri. U kuhani  puding dodajte vanilin šečer da se rastopi. U toplo (ne vruće) umiješajte pripremljenu želatinu.

    4.

    Izmiksajte slatko vrhnje i umiješajte u ohlađenu kremu od puding. Odvojite trećinu pa dodajte nutelu, a ako je potrebno i malo kremfixa. Kremu malo ohladite.

    5.

    Slažite biskvit, svijetlu kremu, bisvit, tamnu kremu, bisvit, svijetlu kremu i završite biskvitom. Premažite tortu kremom i ukrasite ružicama.
   
     6.

    Ovo je mjera  za kalup 26, torta je dosta visoka a kreme ima više zbog dekoracije ružicama, naravno da je možete prilagoditi svojim potrebama. Torta na slici je dvostruka mjera svega 🙂

    Također krema je manje slatka ako volite slađe kolaće slobodno možete dodati još šečera.

    Najbolje ju je pripremiti dan ranije.


EmoticonEmoticon