Sastojci:
Za biskvit:
150 g maslaca
150 g šećera
1 1/2 vanilin šećera
6 jaja
100 g prženih mljevenih lješnjaka
150 g čokolade u prahu
70 g brašna
80 g gustina
1 prašak za pecivo
za kremu
8 dl punomasnog mlijeka
2 pudinga okusa vanilije
6 žlica šečera
1 vanilin šečer
4 listova želatine
4 dl slatkog vrhnja
3 velike žlice nutele
2 žlice ruma
Priprema
1.
Izmiksajte maslac, šečer, vanilin šečer pjenasto. Dodajte jaja, lješnjake i čokoladu na srednjoj brzini. Prosijte brašno, gustin i prašak za pecivo pa dodajte i to u smjesu. Pecite na 180°C.
2.
Ohlađeni biskvit prerežite tri puta vodoravno i svaki poškropite sa zaslađenom vodom i dvije žlice ruma.
3.
Namočite želatinu u 6 žlica hladne vode.
Razmutite puding, šečer sa malomlijeka. Ostatak stavite da provri. U kuhani puding dodajte vanilin šečer da se rastopi. U toplo (ne vruće) umiješajte pripremljenu želatinu.
4.
Izmiksajte slatko vrhnje i umiješajte u ohlađenu kremu od puding. Odvojite trećinu pa dodajte nutelu, a ako je potrebno i malo kremfixa. Kremu malo ohladite.
5.
Slažite biskvit, svijetlu kremu, bisvit, tamnu kremu, bisvit, svijetlu kremu i završite biskvitom. Premažite tortu kremom i ukrasite ružicama.
6.
Ovo je mjera za kalup 26, torta je dosta visoka a kreme ima više zbog dekoracije ružicama, naravno da je možete prilagoditi svojim potrebama. Torta na slici je dvostruka mjera svega 🙂
Također krema je manje slatka ako volite slađe kolaće slobodno možete dodati još šečera.
Najbolje ju je pripremiti dan ranije.
Unordered List
srijeda, 25. svibnja 2016.
ČOKOLADNA LJEŠNJAK TORTA
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon