Sastojci
Kore:
12 belanaca
12 kašika Šećera ( kristal)
6 kašika brašna
6 kašika Pšeničnog grisa Podravka
Za preliv:
3 dl. mleka
2 kašike Šećera ( kristal)
Za fil I:
12 žumanaca
7 dl. mleka
2 kesice Pudinga vanilin Dolcela
200 g. šećera u prahu
250 g. margarina ili putera
200 g. mleka u prahu
Za fil II:
2 dl. mleka
100 g. šećera u prahu
100 g. Šlag pena Dolcela
15o g. mlevenog plazma keksa
Za fil III:
200 g. Šlag pena Dolcela
2 dl. mleka
Priprema:
1.
Kore: Umutiti 4 belanaca sa 4 kašike šećera dodati 2 kašike brašna i 2 kašike griza. Ovako ispeći tri kore. Peći na 180 C oko 20 minuta.
Ispečene kore preliti vrelim mlekom pomešanim sa šećerom.
2.
Fil I: Umutiti 12 žumanaca sa 2 dl mleka i dodati 2 pudinga. Preostalo mleko (5 dl) ostaviti da proključa, pa zakuvati pripremljenom smesom sa žumancima i pudingom.
Kada se fil zgusnuo skloniti ga sa vatre i ostaviti da se ohladi.
U ohlađeni fil dodati umućen margrin sa šećerom u prahu i 200g. mleka u prahu sve zajedno dobro sjediniti.
Fil II: Umutiti 100 g šlaga sa 2 dl mleka i 100 g šećera u prahu pa dodati 150 g mlevenog plazma keksa.
Fil III: Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka.
Finalni postupak:
Tortu filovati na sledeći način: Kora, fil I, fil II, fil III, kora, fil I, fil II, fil III, kora fil I.
3.
Dekorisati tortu umućenim šlagom.
coolinarika.com (sladja64)
EmoticonEmoticon