petak, 13. svibnja 2016.

OVO JE PO MENI TORTA NAD TORTAMA.....VEOMA KREMASTA I FANTASTIČNOG UKUSA..



Sastojci
    Kore:
    12 belanaca
    12 kašika Šećera ( kristal)
    6 kašika brašna
    6 kašika Pšeničnog grisa Podravka

    Za preliv:
    3 dl. mleka
    2 kašike Šećera ( kristal)

    Za fil I:
   
12 žumanaca
    7 dl. mleka
    2 kesice Pudinga vanilin Dolcela
    200 g. šećera u prahu
    250 g. margarina ili putera
    200 g. mleka u prahu

    Za fil II:
    2 dl. mleka
    100 g. šećera u prahu
    100 g. Šlag pena Dolcela
    15o g. mlevenog plazma keksa

    Za fil III:
    200 g. Šlag pena Dolcela
    2 dl. mleka 

    Priprema:

    1.
    Kore: Umutiti 4 belanaca sa 4 kašike šećera dodati 2 kašike brašna i 2 kašike griza. Ovako ispeći tri kore. Peći na 180 C oko 20 minuta.

     Ispečene kore preliti vrelim mlekom pomešanim sa šećerom.
    2.
     Fil I: Umutiti 12 žumanaca sa 2 dl mleka i dodati 2 pudinga. Preostalo mleko (5 dl) ostaviti da proključa, pa zakuvati pripremljenom smesom sa žumancima i pudingom.

     Kada se fil zgusnuo skloniti ga sa vatre i ostaviti da se ohladi.
U ohlađeni fil dodati umućen margrin sa šećerom u prahu i 200g. mleka u prahu sve zajedno dobro sjediniti.

    Fil II: Umutiti 100 g šlaga sa 2 dl mleka i 100 g šećera u prahu pa dodati 150 g mlevenog plazma keksa.

    Fil III: Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka.

    Finalni postupak:

    Tortu filovati na sledeći način: Kora, fil I, fil II, fil III, kora, fil I, fil II, fil III, kora fil I.
    3.
    Dekorisati tortu umućenim šlagom.
coolinarika.com   (sladja64)


EmoticonEmoticon